Delicija i pol: Crumble od sušenog voća

Voćni crumble možete napraviti cijele godine, ali zašto ne baš ovoga vikenda?
Vidi originalni članak

Ovaj neodoljivi crumble će izazvati eksploziju voćnih okusa u vašim ustima.

Crumble ili drobljenac, naziv je za desert kojeg ste sigurno već mnogobrojno puta vidjeli u američkim filmovima i serijama. Osnova svakog Crumblea je voće koje možete kombinirati ovisno o ukusu i sezoni!  Što se tiče voća, izbor je zaista velik. Crumble možete pripremati s malinama, jagodama, borovnicama, breskvama, marelicama... izbora ima.

 

Hrskavi detalj Crumble cake: biskvitima dajte novu dimenziju

 

A jeste li probali Crumble sa sušenim voćem?

Potrebno vam je:

  • 400 g sušenog voća
  • 375 g jabuka 
  • 70 g šećera
  • 2 štapića cimeta
  • 5  klinčića
  • 70 g glatkog brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 110 g smeđeg šećera
  • 100 g maslaca
  • 0.25 šalica lješnjaka
  • slatko vrhnje

 

Za zagrijavanje Kombinacija iz snova: Crumble od jabuka i oraha

 

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C.
  2. Pomiješajte sušeno voće (marelice, šljive, grožđice, brusnice...), jabuke narezane na kriške, bijeli šećer, cimet, klinčiće i dvije šalice hladne vode pa sve zagrijte u loncu na umjerenoj vatri. Neka zavrije te kuhajte pet minuta.
  3. Pomiješajte brašno, pahuljice i smeđi šećer te dodajte maslac i prstima sve dobro izmijesite, tako da dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte lješnjake.
  4. U vatrostalnu posudu stavite smjesu sa sušenim voćem, ali izvadite cimet i klinčiće. Pospite mrvice pa pecite 30 minuta.

U slast!

Posjeti Gastro.hr