Recepti 27. prosinca 2018.

Delicija i pol: Crumble od sušenog voća

Crumble od sušenog voća
gastro postao gastro.24sata.hr
Voćni crumble možete napraviti cijele godine, ali zašto ne baš ovoga vikenda?

Ovaj neodoljivi crumble će izazvati eksploziju voćnih okusa u vašim ustima.

Crumble ili drobljenac, naziv je za desert kojeg ste sigurno već mnogobrojno puta vidjeli u američkim filmovima i serijama. Osnova svakog Crumblea je voće koje možete kombinirati ovisno o ukusu i sezoni!  Što se tiče voća, izbor je zaista velik. Crumble možete pripremati s malinama, jagodama, borovnicama, breskvama, marelicama... izbora ima.

 

Možda vas zanima... Crumble cake: biskvitima dajte novu dimenziju Recepti

 

A jeste li probali Crumble sa sušenim voćem?

Potrebno vam je:

  • 400 g sušenog voća
  • 375 g jabuka 
  • 70 g šećera
  • 2 štapića cimeta
  • 5  klinčića
  • 70 g glatkog brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 110 g smeđeg šećera
  • 100 g maslaca
  • 0.25 šalica lješnjaka
  • slatko vrhnje

 

Možda vas zanima... Kombinacija iz snova: Crumble od jabuka i oraha Recepti

 

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C.
  2. Pomiješajte sušeno voće (marelice, šljive, grožđice, brusnice...), jabuke narezane na kriške, bijeli šećer, cimet, klinčiće i dvije šalice hladne vode pa sve zagrijte u loncu na umjerenoj vatri. Neka zavrije te kuhajte pet minuta.
  3. Pomiješajte brašno, pahuljice i smeđi šećer te dodajte maslac i prstima sve dobro izmijesite, tako da dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte lješnjake.
  4. U vatrostalnu posudu stavite smjesu sa sušenim voćem, ali izvadite cimet i klinčiće. Pospite mrvice pa pecite 30 minuta.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.