gastro postao
Voćni crumble možete napraviti cijele godine, ali zašto ne baš ovoga vikenda?
Ovaj neodoljivi crumble će izazvati eksploziju voćnih okusa u vašim ustima.
Crumble ili drobljenac, naziv je za desert kojeg ste sigurno već mnogobrojno puta vidjeli u američkim filmovima i serijama. Osnova svakog Crumblea je voće koje možete kombinirati ovisno o ukusu i sezoni! Što se tiče voća, izbor je zaista velik. Crumble možete pripremati s malinama, jagodama, borovnicama, breskvama, marelicama... izbora ima.
A jeste li probali Crumble sa sušenim voćem?
Potrebno vam je:
- 400 g sušenog voća
- 375 g jabuka
- 70 g šećera
- 2 štapića cimeta
- 5 klinčića
- 70 g glatkog brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 110 g smeđeg šećera
- 100 g maslaca
- 0.25 šalica lješnjaka
- slatko vrhnje
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 200°C.
- Pomiješajte sušeno voće (marelice, šljive, grožđice, brusnice...), jabuke narezane na kriške, bijeli šećer, cimet, klinčiće i dvije šalice hladne vode pa sve zagrijte u loncu na umjerenoj vatri. Neka zavrije te kuhajte pet minuta.
- Pomiješajte brašno, pahuljice i smeđi šećer te dodajte maslac i prstima sve dobro izmijesite, tako da dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte lješnjake.
- U vatrostalnu posudu stavite smjesu sa sušenim voćem, ali izvadite cimet i klinčiće. Pospite mrvice pa pecite 30 minuta.
U slast!