Desert s kavom i orasima

Poslastica obavijena marcipanom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 552

Kolač

  • 0.75 šalica šećer, kristal
  • 1250 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 kom prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 3 žlica orah, suhi
  • 1 mala žlica soda bikarbona

Krema

  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 2 šalica šećer, u prahu
  • 0.50 mala žlica kava instant
  • 1.50 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 225 g marcipan

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s 2,5 vrećice praška za pecivo, žličicom sode bikarbone, 1/2 žličice soli i 1250 g brašna.
  2. Namastite kalup maslacem. Obložite ga papirom za pečenje i podijelite alu-folijom na dva dijela.
  3. Izmiješajte šećer, brašno, bademe i prašak pa pomiješajte s maslacem i jajima u zdjeli. Izmiješajte. stavite pola smjese u jednu zdjelu pa joj dodajte vaniliju, 1,5 žličicu mlijeka, nasjeckane orahe te izmiješajte i stavite u polovicu kalupa. Otopite kavu u 1,5 žličicu mlijeka, dodajte preostaloj smjesi i izmiješajte. Stavite smjesu u drugu polovicu kalupa. Zagladite površinu i pecite 25-30 min na 175°c.
  4. Izvadite i narežite po dužini na četiri dijela. Za kremu izmiješajte maslac, šećer u prahu, 1/2 žličice instant-kave i 1,5 žličicu mlijeka. Istucite.
  5. Unutarnje strane kolača premažite kremom pa ih spojite u kocke. Razvaljajte marcipan na pravokutnik dovoljno velik da obloži cijeli kolač. Vrh premažite kremom pa premazanom stranom prema dolje stavite kolač na marcipan. Premažite i ostale strane pa kolač zamotajte u marcipan.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr