gastro postao
Poslastica obavijena marcipanom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 552
Kolač
- 0.75 šalica šećer, kristal
- 1250 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2.50 kom prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
- 3 žlica orah, suhi
- 1 mala žlica soda bikarbona
Krema
- 0.50 šalica maslac, slani
- 2 šalica šećer, u prahu
- 0.50 mala žlica kava instant
- 1.50 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 225 g marcipan
Priprema
- Brašno pomiješajte s 2,5 vrećice praška za pecivo, žličicom sode bikarbone, 1/2 žličice soli i 1250 g brašna.
- Namastite kalup maslacem. Obložite ga papirom za pečenje i podijelite alu-folijom na dva dijela.
- Izmiješajte šećer, brašno, bademe i prašak pa pomiješajte s maslacem i jajima u zdjeli. Izmiješajte. stavite pola smjese u jednu zdjelu pa joj dodajte vaniliju, 1,5 žličicu mlijeka, nasjeckane orahe te izmiješajte i stavite u polovicu kalupa. Otopite kavu u 1,5 žličicu mlijeka, dodajte preostaloj smjesi i izmiješajte. Stavite smjesu u drugu polovicu kalupa. Zagladite površinu i pecite 25-30 min na 175°c.
- Izvadite i narežite po dužini na četiri dijela. Za kremu izmiješajte maslac, šećer u prahu, 1/2 žličice instant-kave i 1,5 žličicu mlijeka. Istucite.
- Unutarnje strane kolača premažite kremom pa ih spojite u kocke. Razvaljajte marcipan na pravokutnik dovoljno velik da obloži cijeli kolač. Vrh premažite kremom pa premazanom stranom prema dolje stavite kolač na marcipan. Premažite i ostale strane pa kolač zamotajte u marcipan.
Izvor Skuhatćute