Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa

Stockfood
Paul Hollywood, stručnjak za pekarske proizvode, podijelio je sa svim entuzijastima ovaj jednostavan i ukusan recept.
Vidi originalni članak

Zasladite se spojem višanja, vrhnja i mekanih kroasana! Kombinaciju također možete izmijeniti prema potrebi pa će tako umjesto kroasana dobro poslužiti i kruh star jedan do dva dana dok umjesto višanja možete upotrijebiti i džem od jagoda sa svježim jagodama.

Igrajte se i složite svoju omiljenu kombinaciju pa uživajte u slasnom i slatkom, a tako brzom desertu za baš svako doba dana.

 

Jamie Oliver savjetuje: Pretvorite smoothie u ukusne palačinke

 

Sastojci:

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml mlijeka
  • 75 grama šećera u prahu
  • 4 žumanjka
  • 2 žlice likera od višnje
  • 6 srednjih ili 4 velika korasana
  • 5-6 žlica džema od višanja
  • 100 grama očišćenih višanja

 

Postupak:

1. Vrhnje i mlijeko ulijte u tavu i pustite da zavrije, a zatim maknite s vatre. Istucite žumanjke sa šećerom i ulijte vruću mješavinu mlijeka i vrhnja i dobro izmiješajte. U smjesu dodajte i 2 žlice likera od višnje.

2. Prepolovite svaki kroasan i premažite džemom te posložite u prethodno nauljenu posudu za pečenje. Pospite višnjama i prelijte smjesom koju ste napravili i ostavite 30 minuta.

3. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i pecite 40-45 minuta. Ako primijetite da se prebrzo peće, prekrijte folijom.

 

Male gastro tajne Početnici, Mary Berry za vas ima sjajne savjete!

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr