Do ukusnog lungića u samo 35 minuta!

Shutterstock Aromatični pečeni lungić
Kako skuhati odličan ručak i provesti u kuhinji samo malo više od pola sata?
Vidi originalni članak

Takva pitanja posebno nas brinu kada nemamo volje stajati uz pećnicu. Odgovor je ovaj jednostavan i brz recept za sočan lungić. Iako meso možeš peći odmah nakon što utrljaš začine, predlažemo da to učiniš barem dva sata ranije. Tada će mirisni začini prožeti cijeli komad svinjetine. 


Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i baci se na kuhanje!

Pečeni lungić

Sastojci:

  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 600 g lungića 

Postupak:

  1. Pomiješaj sve suhe sastojke i dobro ih utrljaj u lungić sa svih strana. 
  2. U velikoj tavici na srednje jakoj vatri zagrij maslinovo ulje. Stavi lungić i peci desetak minuta. Nemoj zaboraviti okrenuti meso tako da se podjednako ispeče sa svake strane.
  3. Premjesti lungić u posudu za pečenje i peci dvadesetak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva.  

Posluži uz pire krumpir, povrće na žaru ili neki drugi prilog po izboru. 

 

tips & tricks Napravi najsočnije grilane svinjske kotlete! mekano i sočno Savršen ručak nedjeljom: aromatični svinjski lungić nedjeljni ručak Bolje ne može: Svinjsko pečenje s krumpirima

 

Posjeti Gastro.hr