Kako skuhati odličan ručak i provesti u kuhinji samo malo više od pola sata? Isprobaj ovaj recept za savršeno sočan i ukusan svinjski lungić
Što pripremiti za nedjeljni ručak? Odgovor je ovaj jednostavan i brz recept za sočan lungić. Iako meso možeš peći odmah nakon što utrljaš začine, predlažemo ga mariniraš barem dva sata ranije. Tada će mirisni začini prožeti cijeli komad svinjetine. Također, prije nego što marinirani lungić ubaciš u pećnicu, on mora biti na sobnoj temperaturi.
Lungić prije pečenja treba dobro začiniti i natrljati češnjakom
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Pečeni marinirani lungić
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Češnjak
1
žličica
Origano
1
žličica
Kumin
1
žličica
Korijander
1
žličica
Timijan
1
žličica
Maslinovo ulje
1
žlica
Lungić
600
g
Postupak
Pomiješaj sve suhe sastojke i dobro ih utrljaj u lungić sa svih strana.
U velikoj tavici na srednje jakoj vatri zagrij maslinovo ulje. Stavi lungić i peci desetak minuta. Nemoj zaboraviti okrenuti meso tako da se podjednako ispeče sa svake strane.
Premjesti lungić u posudu za pečenje i peci 20-ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva.
Posluži uz pire krumpir, povrće na žaru ili neki drugi prilog po izboru.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.