Recepti 10575 prikaza 11. kolovoza 2019.

Do ukusnog lungića u samo 35 minuta

Thinkstock

Powered by:

Kako skuhati odličan ručak i provesti u kuhinji samo malo više od pola sata?

Takva pitanja posebno nas brinu ljeti, kada većinu dana nemamo volje stajati uz pećnicu. Odgovor je ovaj jednostavan i brz recept za sočan lungić.

 

Možda vas zanima... Svinjetina i dvije, tri o pripadajućim umacima Špajza


Iako meso možete peći odmah nakon što utrljate začine, predlažemo da to učinite barem dva sata ranije. Tada će mirisni začini prožeti cijeli komad svinjetine. 


Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i bacite se na kuhanje!


Sastojci:

  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 600 g lungića 

Priprema:

  1. Pomiješajte sve suhe sastojke i dobro ih utrljajte u lungić sa svih strana. 
  2. U velikoj tavici na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Stavite lungić i pecite desetak minuta. Nemojte zaboraviti okrenuti meso tako da se podjednako ispeče sa svake strane.
  3. Premjestite lungić u posudu za pečenje i pecite dvadesetak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva.  

Poslužite uz pire krumpir, povrće na žaru ili neki drugi prilog po izboru. 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.