I sladoled ima svoju (slasnu) povijest, a ona seže puno dalje u prošlost nego što bi itko od nas i mogao pomisliti: još su ga Perzijanci spravljali u poluzaleđenim podzemnim komorama, a današnji "no-churn" (sladoled koji se priprema bez aparata za sladoled) trik zapravo je moderna verzija iste ideje.
3 namirnice, 5 minuta posla
I dokaz da se uz samo 3 namirnice i 5 minuta posla može napraviti desert koji će izgledom i okusom parirati onom u slastičarnicama. Sve što ti treba za ovaj sjajan sladoled od pistacija je malo strpljenja dok se smjesa hladi u zamrzivaču i dobit ćeš savršeno kremast sladoled od pistacija.
Sladoled od pistacija ima tu posebnu notu luksuza – orašast i pun okus te baršunastu teksturu. Kondenzirano mlijeko daje ovom sladoledu od pistacija slatkoću i mekoću, a tučeno slatko vrhnje sve povezuje u savršeno glatku smjesu.
Rezultat je desert koji možeš poslužiti samostalno ili uz sezonsko voće i biskvite, baš onako kako bi ga naručio u restoranu. Isprobaj recept za sladoled od pistacija koji donosimo u nastavku!
Sladoled od pistacija