Bez aparata za sladoled, i od samo nekoliko sastojaka, itekako se može pripremiti odličan kremasti sladoled koji će nas savršeno osvježiti, ali ćemo se njime i dobro zasladiti. Tajna zbog koje je ovaj kremasti sladoled od nara tako savršen krije se u tučenom slatkom vrhnju, ali i u dodatku kondenziranog mlijeka koje daje poseban okus i teksturu ovome brzom sladoledu od nara.
Ovaj kremasti sladoled od nara je masniji od mliječnog, a samim time sadrži i manje vode te će zato zamrzavanjem dobiti kremastu strukturu (neće se u njemu stvarati oni zloglasni kristalići vode koje tako mrzimo kod domaćeg sladoleda za koji ne koristimo aparat za sladoled).
Ovaj kremasti sladoled od nara možeš poslužiti u čašicama, ili pak napraviti domaće kornete ili koristiti one kupovne. Najbolja stvar je što kremasti sladoled od nara možeš u nekoliko minuta smiksati ujutro, i već nakon večere možeš u njemu uživati.
Kremasti sladoled od nara
Sastojci:
- 2 šalice slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag (1 šalica = 250 ml)
- 400 ml kondenziranog mlijeka
- prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 žlice soka od nara
- ¼ šalice sjemenki nara
Postupak:
- U veliku zdjelu stavi slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, sol i vaniliju. Miksaj mikserom oko 10 minuta, trebaš dobiti polučvrsti šlag.
- Šlag prebaci u posudu u kojoj ćeš ga zamrznuti. Ulij sok od nara i lagano promiješaj kroz šlag, nemoj skroz pomiješati. Dodaj sjemenke nara i također ih lagano umiješaj u šlag. Nekoliko sjemeni sačuvaj da ih pospeš po vrhu.
- Pokriveno stavi u zamrzivač na 8 sati prije posluživanja.
Ako ti se svidio naš recept za kremasti sladoled od nara, isprobaj i sljedeće recepte za sladoled...