gastro postao
Ako voliš ananas, nikako ne smiješ zaobići recept za ovaj fini, savršeno kremasti sladoled...
Ananas je namirnica o kojoj mnogo pišemo jer izvrsno funkcionira i u slatkim i slanim kombinacijama. Nakon neobičnih pizza, napitaka, kolača, hamburgera i salata, vrijeme je i za jednostavan recept za sladoled.
Nemoj propustiti ovaj kremasti desert s komadićima voća koji će izgledati odlično ako ga serviraš u polovicama ananasa. Pusti mašti na volju i bogato dekoriraj sladoled od ananasa - cvjetićima, jestivim šljokicama, kišobrančićima...
Sladoled od ananasa
Sastojci:
- 1 zreli ananas
- 120 ml soka od ananasa
- 400 ml kondenziranog mlijeka
- 250 ml slatkog vrhnja
- 2 bjelanjka
- 4 žlice šećera
Postupak:
- Stavi u blender polovicu ananasa, nasjeckanog na kockice, i prelij ga sokom i kondenziranim mlijekom. Izblendaj u jednoličnu smjesu.
- Smjesu prebaci u posudu i kuhaj na laganoj vatri dok se ne počne odvajati od dna posude, a onda dodaj i ostatak ananasa. Ostavi da se ohladi
- Istuci snijeg od bjelanjaka, postupno dodajući šećer.
- Kad se smjesa s ananasom ohladi, dodaj slatko vrhnje i izmiješaj.
- Na kraju dodaj snijeg od bjelanjaka i lagano pomiješaj.
- Sladoled stavi u zamrzivač na 4 sata.
Pripremu možeš pogledati i u videu. Uživaj!
Isprobaj i ove recepte s ananasom...