Roštilj i grill tava osnovni su ljetni pribor. Osim mesa, tikvica i sira, na roštilj možete baciti i voće. Upravo ananas je odličan primjer dobrog grillanog voća. Dodajte mu papra za slane kombinacije ili kakav slatki umak za desert. Donosimo vam recept za savršen ljetni desert - ražnjiće od grillanog ananasa s umakom od grčkog jogurta i meda.
Potrebno vam je:
- Ananas
- Maslinovo ulje
- Grčki jogurt
- Med
- Menta
Priprema:
- Štapiće za ražnjiće premažite maslinovim uljem.
- Nasjeckajte ananas na kockice i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.
- Pecite ih na jako zagrijanoj grill tavi ili roštilju dok na rubovima ne dobiju lijepu smeđu boju.
- U zdjelici pomiješajte grčki jogurt, sjeckane listiće mente i med.
- Umak servirajte hladan, a ražnjiće od ananasa tople.
Dobar tek!
Želite li uživati u vrhunskim grill delicijama, svakako dođite na Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola od 28. travnja do 1. svibnja. Upad je besplatan, a uz vrhunsku hranu uživajte i u craft pivima te delicijama top zagrebačkih restorana.
Tijekom sva četiri dana zabavljat će vas poznati DJ-evi te Edo Maajka, Detour, Songkillersi i mnogi drugi. Više informacija potražite na Facebook eventu i na stranicama Gastro.hr.
Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, Tabasco, Konzum...
Uskoro donosimo opširan program sva četiri dana sa svim detaljima!