Sezona roštilja samo što nije krenula. Nema više stajanja u kuhinji, kuhanje se prebacuje na dvorišta i balkone i susjedstvo može zamirisati.
Osim neizostavnog mesa i pokojeg komada povrća, na roštilj možete baciti i sir. Ovisno o vrsti, dodajte mu pripadajuće dodatke i doživite nove okuse roštilja. Možete ga kombinirati s povrćem, dodati na meso kada je pri kraju, ali i grillati samog mariniranog u kakvoj dobroj mješavini začina i maslinovog ulja.
Odlična kombinacija su punjene žute paprike. Pripremiti ih možete tako da izdubite papriku, napunite je smjesom ribanog sira, crvene paprike i bosiljka i sve bacite grill. Paprika će poprimiti lijepe crte od pečenja, a sir se kremasto otopiti.
Sir možete stavljati na štapiće i zajedno s piletinom i cherry rajčicama napraviti fine ražnjiće ili ga narezati na deblje štapiće i grillati ga samog dok se ne otopi iznutra, a izvana poprimi lijepu zlatnu koricu.
Kombinacija voća, sira i pancete nikad nije bila slasnija. Umotajte kolutove ananasa u mozzarellu i pancetu, bacite na roštilj i uživajte u novim okusima. Sir se također dobro slaže s limunom, mentom, ali i bobičastim voćem poput kupina i borovnica.
Birajte sireve koji se brže tope i pazite na vrijeme grillanja. Nemojte ih ostavljati predugo kako kasnije ne bi imali previše posla s čišćenjem