Ovaj ananas sa žara je istodobno i voćan i sladak i blago ljut. Stoga je savršen kao predjelo, prilog ili jedinstveni desert!
Priprema je brza i jednostavna, a evo što trebaš znati prije nego ga baciš na žar.
Odaberi uvijek svjež ananas, oguli ga i izvadi mu jezgru te ga nareži na kolutiće. Slobodno mu dodaj rastopljeni maslac koji daje bogatstvo okusa, a ljubitelji meda uživat će u njegovoj suptilnoj slatkoći. S druge strane, tko voli ljuto evo divne prilike da doda malo ljutog umaka da 'zagrije' stvari.
Savjet više: Kriške ananasa možeš narezati na kriške radi lakšeg rukovanja, a zatim ih nanizati na ražnjiće prije pečenja! Ananas na žaru savršen je dodatak svakom ljetnom jelovniku s roštilja.
Ananas s roštilja
Sastojci (za 4 osobe):
- ½ svježeg ananasa
- 2 žlice meda
- 1 žličica naribanog đumbira
- po 2 žlice soka od limuna i limunove korice narezane na tanke trakice
- 1 žlica crvenog papra
- 4 kugle sladoleda od vanilije
Postupak:
- Ananas oguli, izreži mu tvrdu sredinu pa ga nareži na 8 kolutova.
- Lagano zagrijani med pomiješaj s đumbirom i sokom od limuna pa njime sa svih strana premaži kolutove ananasa.
- Peci ih na roštilju 3-4 minute sa svake strane.
- Pečeni ananas stavi na tanjur, pospi limunovom koricom i paprom te posluži uz kuglicu sladoleda od vanilije. Možeš ga posuti i šećerom u prahu, a i čili je super rješenje za ljubitelje jako ljutog.
Isprobaj i druge recepte s ananasom...