Ananas na žaru je tako jednostavan i jako dobar. Ljuti umak daje mu dodatnu draž i smanjuje slatkoću. Posluži ga kao grickalicu dok se ostatak gozbe s roštilja složi, ali oprez - nestat će u trenu!
Ovaj ananas s grilla je istodobno i voćan i sladak i blago ljut. Stoga je savršen kao predjelo, prilog ili jedinstveni desert!
Priprema je brza i jednostavna, a evo što trebaš znati prije nego ga baciš na žar.
Ananas mora biti svjež ako ide na grill
Odaberi uvijek svjež ananas, oguli ga i izvadi mu jezgru te ga nareži na kolutiće. Slobodno mu dodaj rastopljeni maslac koji daje bogatstvo okusa, a ljubitelji meda uživat će u njegovoj suptilnoj slatkoći. S druge strane, tko voli ljuto evo divne prilike da doda malo ljutog umaka da 'zagrije' stvari.
Ananas možeš narezati na kriške radi lakšeg rukovanja, a zatim ih nanizati na ražnjiće prije pečenja! Ananas na žaru savršen je dodatak svakom ljetnom jelovniku s roštilja.
Isprobaj i druge recepte s ananasom...