Recepti Desert 08. srpnja 2024.

Ledenim kokos lizalicama protiv nesnosnih vrućina

Desert
10 MIN
5 MIN
10
JEDNOSTAVNO
Sladoled od kokosa
Ledene lizalice od kokosa
foto: SHUTTERSTOCK
Pripremi zalihu osvježavajućeg sladoleda od kokosa koji otklanja svu nervozu!

Ovih dana zaista ne bismo trebali provoditi pokraj štednjaka i pećnice, već u hladu s puno vode i uz laganu hranu. Svi kompleksni, slojeviti deserti zbog nesnosnih vrućina ispadaju iz igre.

Na sreću, postoji niz ledenih deserata koji olakšavaju duge dane - i ne podrazumijevaju provođenje vremena u kuhinji. U tu kategoriju pribrajamo i ovaj jednostavan sladoled od kokosovog mlijeka, koje prije serviranja možeš umočiti u tamnu čokoladu. U slast!

 | Author: Getty Images Kokos foto: Getty Images

Ne gasi ekran dok kuham

Sladoled od kokosa
10 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
10
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kokosovo mlijeko 400 g
  • Šećer kristal 100 g
  • Slatko vrhnje 250 ml
  • Ekstrakt kokosa 0,50 žličica
  • Čips od kokosa 50 g
Postupak
  1. Pomiješaj kokosovo mlijeko, vrhnje i šećer pa lagano zagrijavaj i miješaj kako bi se šećer rastopio. Makni s vatre i pričekaj pola sata da se ohladi.


  2. U ohlađeno umiješaj čips od kokosa i ekstrakt kokosa. 


  3. Prelij smjesu u 10 kalupa za sladoled na štapiću pa stavi u zamrzivač na pola sata. Potom ih izvadi, umetni drvene štapiće i vrati u zamrzivač na najmanje 8 sati.


  4. Po želji ih umoči u čokoladu prije serviranja. 


Imamo još recepata za slatko zamrznuto osvježenje...

Možda vas zanima... Imamo recept za domaći sladoled od lavande i jogurta! Kolumne Lažni sladoled Možda vas zanima... Lažni sladoled gotov je nakon 2 minute miksanja! Recepti sladoled, kornet Možda vas zanima... Kako kod kuće napraviti domaći kornet za sladoled Recepti SLADOLED Možda vas zanima... Imamo recept za hit sladoled od samo 2 sastojka! Recepti Tiramisu na štapiću Možda vas zanima... Tiramisu na štapiću - novo ruho omiljenog deserta Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:51 22. Lipanj 2023.

    ovo je nesto novo kokos lizalice njamyy