Špajza 09. srpnja 2023.

Cheesecake na štapiću ljetni je hit, a mi imamo recept!

c
Cheesecake sladoled foto: Instagram @cheesecake_stick
gastro postao gastro.24sata.hr
U omiljenom kolaču od sira od sada možeš uživati kao u sladoledu!

Tortu od sira obožavamo upravo zbog činjenice da je možemo kombinirati s različitim, novim okusima, ali i upakirati je u nove oblike. Jedna takva varijacija privukla nam je pažnju, a riječ je o pravoj ledenoj poslastici, točnije cheesecake sladoledu koji vrlo lako možeš pripremiti i kod kuće. Osim što je odličnog okusa i jednostavno se priprema, uz sve to je i jako fotogeničan!

Cheesecake sladoled je slastica koja je popularna širom svijeta. Male slastičarnice, kamiončići ili pop up shopovi diljem svijeta nude cheesecake na štapiću, a nakon što je jedan od viralnih videozapisa prikupio više od 50 milijuna pregleda na društvenim mrežama, torta od sira na štapiću postala je gastro trend i na društvenim mrežama.

Kako pripremiti cheesecake štapiće?

Za početak, izaberi omiljeni recept za cheesecake. Nakon što ga ispečeš, tortu izreži na približno jednako dijelove, a potom u svaki komad stavi štapić za sladoled. Sljedeći korak je zamrzavanje. Sve komade torte stavi u zamrzivač na najmanje 3 sata. A onda na red dolazi najzabavniji i najkreativniji dio - dekoracija! 

Izbori za dekoraciju su neograničeni, od sjeckanih orašastih plodova, smrznutog voća, kokosa ili omiljenih keksi. Naš favorit su štapići umočeni u čokoladni ganache i uvaljani u kekse.

Kombinacija za isprobavanje je zaista mnogo, a ovi cheesecake štapići odlični su za ljetne zabave i druženja.

U videu možeš pogledati kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti ovu prefinu slasticu...

 

Napravi cheesecake po omiljenom receptu...

 

Možda vas zanima... Klasični cheesecake s potpisom Marthe Stewart Recepti Možda vas zanima... Bolje ne može: 10 cheesecakeova koje morate isprobati Špajza Banana cheesecake Možda vas zanima... SLATKI VIKEND Neodoljivi banana cheesecake Recepti Možda vas zanima... Cheesecake od borovnica - odličan desert bez pečenja Kolumne

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:01 09. Srpanj 2023.

    odlično