Kolumne 5933 prikaza 19. rujna 2019.

Cheesecake od borovnica - odličan desert bez pečenja

Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Riješite se jesenskog bluesa i pripremite osvježavajući recept koji će u vama probuditi one ljetne osjećaje.

Životopisne boje, maštovita dekoracija odvratit će vam misli od maglovitih svitanja dana i unijeti posebnu energiju u dan koji je pred vama. A i vaši gosti ostat će oduševljeni.

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz palačinke s borovnicama Kolumne

 

Više Petrinih recepata možete potražiti na blogu To Live a Life i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Petra Terner Petra Terner

Za cheesecake od borovnica potrebno je:

  • 450 g mljevenih plazma keksa
  • 200 g maslaca
  • Žlica meda
  • 2 žlice mlijeka
  • 1000 g svježeg kremastog sira
  • 450 g mascarpone sira
  • 150 g borovnica
  • 5 žličica arome vanilije
  • 100 grama šećera u prahu
  • Sok pola limuna
  • Želatina u prahu
  • Svježe borovnice i menta za dekoraciju

Priprema:

  1. Najprije napravite podlogu od plazma keksa. Otopite maslac uz dodatak žlice meda i dvije žlice mlijeka te pomiješajte s plazma keksom. Dobit ćete mrvičastu smijenu koju utisnite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  2. Podlogu stavite u hladnjak da se stisne. Ja sam je napravila dva dana prije i super mi se stisnula.
  3. Dok je podloga u hladnjaku napravite bijelu kremu. Pomiješajte 500 g krem sira, 250 g mascarponea, 2 žlice meda, sok od pola limuna te 40 g šećera u prahu.
  4. Sve zajedno promiješajte električnom miješalicom te stavite na podlogu od keksa. Ponovno stavite u hladnjak.
  5. Dok se bijela krema hladi, pripremite ljubičastu kremu od borovnica. Na vatri zagrijte smrznute borovnice uz dodatak 20 g šećera u prahu.
  6. Kada borovnice zavriju, dodajte želatinu koju ste pripremili prema uputama na pakiranju. Kuhajte još neko vrijeme da se želatina dobro rastopi te procijedite kroz cjedilo kako bi dobili čisti sok.
  7. U posebnu zdjelu pomiješajte 500 g krem sira, 200 g mascarpone sira, 40 g šećera i sok od borovnica. Pomiješajte da se sve sjedini te ulijte ljubičastu kremu na bijelu. Ostavite preko noći da se stisne.
  8. Dekorirajte svježim borovnicama i listićima mente.
  9. Pazite samo da vam se krema ne zalijepi za rubove kalupa. Kako biste to izbjegli, rubove kalupa premažite maslacem. Ja nisam neki ljubitelj slatkih kolača, no ako su vam kreme premalo slatke, možete dodati med ili šećer u prahu.

U slast!

 | Author: Petra Terner Petra Terner

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.