Ove slasne kiflice obavezno uvrsti u svoju bilježnicu s receptima, jer svi koji ih kušaju, pitat će te za recept
Ovo je univerzalni recept za kiflice, a to znači da može biti i sladak i slan! Možeš ih napuniti odmah, prije pečenja, a možeš ih napraviti ovakve neutralne pa kasnije koristiti za sendvič ili kao desert, s džemom!
U posudu za miksanje stavi glatko brašno, kvasac te šećer i sol. Dodaj toplo mlijeko i maslac pa umijesi tijesto. Dovoljno je samo dobro sve promiješati.
Ostavi 30 minuta da se diže na toplom.
Nakon 30 minuta, podijeli tijesto na 12 jednakih kuglica. Svaku kuglicu valjaj u ovalni, tanki oblik.
Prvi vrhu ovalnog oblika sa rezačem za pizzu zareži trakice pola cm od ruba.
Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani.
Kifliće slaži u protvan koji si obložila papirom za pečenje.
Pokrij krpom i pusti da se diže još 30-40 minuta na toplom, odnosno, dok se ne udvostruče.
Prije pečenja premaži kifliće blago posoljenim razmućenim jajem, pospi sjemenkama po želji i peci 25-30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
Ako želiš da budu ekstra sočne, prije motanja svaki kiflić premažit rastopljenim maslacem.
Možeš ih napuniti odmah, prije pečenja, a možeš ih napraviti ovakve neutralne pa kasnije koristiti za sendvič ili kao desert
foto: Slavonka