Dobri stari popečci od krumpira

Thinkstock
Posluži ih za nedjeljni brunch, kao brzu večeru ili prilog uz bogato mesno jelo!
Vidi originalni članak

Priprema ovih slasnih popečaka traje otprilike pola sata, a količina je dovoljna za četiri osobe. U smjesu možeš dodati i drugo povrće, poput naribanih tikvica, ali najprije ukloni višak tekućine uz pomoć papirnatih ubrusa. 

Posluži ih uz kiselo vrhnje i uživaj u brzom, ali zasitnom jelu!

 

Taman Gavrilović Gratinirani krumpir sa šparogama, sirom i šunkom


Sastojci:

  • 5 većih krumpira
  • 2 jaja
  • 1 luk
  • 3 žlice brašna
  • Sol, papar
  • 3 žlice ulja

 

 

Priprema:

  1. Oguli i naribaj krumpir. 
  2. Pomiješaj krumpir s jajima, nasjeckanim lukom, brašnom, soli i paprom.
  3. U velikoj tavi zagrij ulje. Žlicom zagrabi smjesu i položite je na tavu. Peci otprilike četiri minute sa svake strane, sve dok popečci ne poprime zlatnu boju. 

Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr