Domaći liker od bresaka – zadrži čaroliju ljetnih okusa cijele godine

Guliver/Shutterstock Naš je favorit voćni liker koji se dobiva namakanjem breskvi u bilo kojem alkoholu kao bazi i dodavanjem šećera u smjesu
Ljeto donosi obilje svježih breskvi, ali nažalost ne traju dugo – osim ako ne napraviš liker, kompot ili marmeladu od njih. Naš je favorit, definitivno, voćni liker koji se dobiva namakanjem breskvi u bilo kojem alkoholu (imamo dvije opcije) kao bazi i dodavanjem šećera u smjesu.
Vidi originalni članak

Unaprijed planiraj ovaj recept, jer je potrebno vrijeme da se namače i odstoji kako bi se razvio savršen okus. Jednom napravljen, ovaj recept zadržava najbolji okus i boju bresaka tijekom cijele godine.

Ono što nas posebno veseli jest činjenica da su za ovaj liker dobre sve breskve, a možeš koristiti i smrznute, ali svakako ih prvo odmrzni prije nego počneš. Možeš koristiti votku ili rum; i dok je rum malo slađi, ali bogatijeg okusa, votka više ističe okus breskve. Bilo koji izbor je zapravo dobar.

domaći liker Savršen pelinkovac: Kako napraviti liker od pelina?

Sastojci:

  • 1 kg bresaka
  • 2 l rakija
  • 300 g šećera
  • štapić vanilije

Priprema:

  1. Izmiješaj rakiju, štapić vanilije i šećer pa dodaj breskvama narezanim na kockice. Nalij u boce i dobro zatvori.
  2. Ostavi na suncu 6 tjedana. Nakon svakog tjedna bocu protresi. Na kraju procijedi kroz gustu gazu i nalij u manje boce.

PRAVA POSLASTICA Slatka večer uz liker od bijele čokolade

Savjet više:

Liker od breskve može se piti sam ili koristiti u raznim koktelima. Također je popularan sastojak slastica, poput pudinga i sladoleda pa slobodno testiraj svoju kreativnost i dodaj malo aroma bresaka u omiljene kolače.

Na kraju, izvrstan je i sam po sebi, a zbog svoje slatkoće najbolje ga je poslužiti ohlađenog!

Posjeti Gastro.hr