Recepti 1408 prikaza 22. listopada 2017.

Slatko popodne uz liker od bijele čokolade

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za najukusniji domaći liker od bijele čokolade.

Kombinacija tamnog ruma, vinjaka, bijele čokolade i muškatnog oraščića idealna je za jesenska popodneva. 

Ako očekujete društvo i želite ih iznenaditi baš ovim receptom, svakako ga pripremite večer ranije jer se smjesa treba dobro rashladiti. Poslužite u malim staklenim čašama, pospite sa malo muškatnog oraščića i uživajte!

Sastojci:

  • 60 g bijele čokolade
  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 125 ml mlijeka
  • 90 ml ruma
  • 90 ml vinjaka
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 125 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom.
  2. Smjesi od žumanjaka dodajte otopljenu čokoladu, mlijeko, rum, vinjak i muškatni oraščić.
  3. Ugrijte, ali pripazite da ne zavrije. Ohladite i stavite u hladnjak preko noći.
  4. Izmiksajte šlag u jednoj posudi i  bjelanjke drugoj u čvrsti snijeg. Umiješajte slatko vrhnje i snijeg od bjelanjaka u liker od žumanjaka.
  5. Prelijte u liker čaše i pospite muškatnim oraščićem.

 

Možda vas zanima... Genijalno: Pet sjajnih likera iz samo jedne boce votke Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.