Domaći slatkiš: Napolitanke s karamelom i orasima

Stockfood
Brzi i hrskavi zalogaji od oblatna idealna su ideja za trenutke kada vam se jede nešto slatko, a nemate dovoljno vremena za miksanje i pečenje.
Vidi originalni članak

Karamel s orasima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse. 

 

Sedmi dan Foodmassa Štolerice - karamel napolitanke u domaćem ruhu

 

Umjesto oraha možete koristiti i druge orašaste plodove, a odlična ideja u blagdansko vrijeme bit će kombinacija lješnjaka i badema.

 

Lješnjak i češnjak Čokoladni keksi s orasima za najslađa popodneva

 

Potrebno vam je

  • 200 g oblatna
  • 200 g maslaca
  • 5 žumanjaka
  • 180 g šećera
  • 150 g oraha

Priprema:

  1. Pjenasto umiješajte šećer u prahu, žumanjke i maslac. 
  2. Na laganu vatru stavite šećer pa ga karamelizirajte. Dodajte mu umućenu smjesu od maslaca i žumanjaka. 
  3. Kuhajte dok se ne istopi sav stvrdnuti karamelizirani šećer.
  4. U toplu smjesu dodajte i sjeckane orahe. Izmiješajte i nadjenite oblatnu. 
  5. Prekrijte je drugom pa opet stavite nadjev od karamele i pokrijte oblatnom. 
  6. Na nepremazanu gornju oblatnu stavite foliju i opteretite je limom. Pustite da tako stoji barem sat vremena, pa režite na željene oblike.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr