gastro postao
Punoća oraha i miris karamela u kombinaciji s kuhanom kremom je doista pun pogodak za svakog tko voli ove sastojke odvojeno.
Štolerice su naizgled jednostavan kolač koji zahtjeva puno vremena i ljubavi. Ovaj recept je recept moje bake i mi ga pravimo za sve blagdane i za sve svečane trenutke. Možete raditi i verziju s lješnjacima, ali karamel i orasi su ipak klasik.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za kremu će vam trebati:
- 30 dkg šećera
- 6 jaja
- 250 g margarina
- 30 dkg sjeckanih oraha
Za pripremu karamela:
- 30 dkg šećera
- Dva lista oblatni
Priprema:
- Jaja, šećer i margarin ručno umutite.
- Kuhajte na pari sve dok ne postignete gustoću pudinga.
- Bitno je kod kuhanja konstantno miješati.
- Kada je krema pri kraju, pripremite šećer.
- Oprezno ga otopite u karamel.
- Prvo u kremu dodajte sjeckane orahe pa onda karamel i sve dobro izmiješajte.
- Smjesu, dok je vrela, izlijte na oblatne i rasporedite.
- Prekrijte drugim listom oblatne i dobro pritisnite.
- Možete staviti i neki uteg na sam kolač kako bi sav zrak izašao.
- Ja stavim drvenu dasku i na dasku knjige ili par kilograma šećera.
- Ostavite na hladnom da se ohladi preko noći i režite na štangice.
U slast!