Kajmačari, Ne diraj me diko; ovaj keks ima više naziva, ovisno o tome u kojem djelu Slavonije ga jedete. U mojoj kući postoji jedinstven naziv za ovaj keks, a to je “Don’t touch me boy”, možete ga slobodno koristiti.
Tijesto za ovaj keks možete koristiti i za slano punjenje pošto je u potpunosti neutralan. Za pravu prhkost preporučujem korištenje svinjske masti umjesto margarina.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 250 g kiselog vrhnja
- 250 g margarina /svinjske masti
- cca 300 g brašna
- pekmez
- šećer u prahu
Priprema:
- Kiselo vrhnje i margarin izmutite mikserom.
- Postepeno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto.
- Razvaljajte tijesto na pola centimetra debljine i režite okruglim rezačem za kekse.
- Na svaki keks stavite žličicu pekmeza i preklopite.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15-ak minuta.
- Dok su još topli, uvaljajte ih u šećer u prahu.
Dobar tek!