Recepti Božić 16. prosinca 2024.

Slavonski medenjaci - slatki zalogaji sreće

Božić
25 MIN
5 MIN
12
JEDNOSTAVNO
foto: Slavonka
Kada se spominju medenjaci u vrijeme adventa, najčešće se misli na one aromatične s cimetom, paprom i muškatnim oraščićem no, bar danas, to nije taj medenjak, a mi imamo super recept

Danas donosimo recept za super sočne, fine medenjake. Ovdje je riječ o tradicionalnom medenjaku koji izvana ima tanku tvrdu opnu, a iznutra je pjenast i mekan. Specifična aroma meda je ono što čini ovaj kolačić posebnim, a orah ga čini još robusnijim u aromi. Ovi medenjaci su genijalni, isprobaj ovaj recept i pripremi ga za Božić!

Možda vas zanima... Božićni kruh - najukusniji ukras blagdanskog stola Kolumne  | Author: Slavonka Slavonski medenjaci foto: Slavonka

Ne gasi ekran dok kuham

Slavonski medenjaci
25 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Med 250 g
  • Šećer 120 g
  • Svinjska mast 100 g
  • Brašno 600 g
  • Jaje 2 kom
  • Soda bikarbona 1 žličica
  • Polovice oraha
Postupak
  1. Med, šećer i mast rastopi na vatri. Pusti da zavrije i ostavi da se ohladi.


  2. U prohlađenu smjesu dodaj brašno, sodu bikarbonu i jaja te umijesi tijesto.


  3. Tijesto ostavi da odmara u hladnjaku 30 minuta.


  4. Razvaljaj tijesto na 1 cm debljine i reži okruglim rezačem.


  5. U svaki medenjak utisni polovicu oraha i peci na 200 stupnjeva, 5 minuta.


Možda vas zanima... Bečki keksi - neka odbrojavanje počne Kolumne Možda vas zanima... Masnica s orasima - dizani kolač s tisuću imena Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:58 16. Prosinac 2024.

    Mljac