Možete otići čak i korak dalje pa s prehrambenom bojom bojati dizano tijesto u zeleno. Miris svježe pečenog kruha uvijek podsjeća na dom i daje posebnu topline svakoj kuhinji. Uprljajte ruke i oduševite vaše ukućane ovim jednostavnim kruhom.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za dizano tijesto trebat će vam:
- 400 grama glatkog brašna
- 250 ml toplog mlijeka
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
Priprema:
- Suhom kvascu dodajte dvije žlice toplog mlijeka i žlicu šećera.
- Pokrijte krpom i ostavite na toplom 10 minuta.
- U posebnu posudu stavite brašno i sol, dodajte kvasac i ostatak mlijeka i umijesite tijesto.
- Ostavite tijesto da se diže na toplom minimalno sat vremena.
- Tijesto razvaljajte i režite na 17 kuglica i jednu zvijezdu.
- Kuglice slažite na podlogu za pečenje u obliku bora a na vrh stavite zvijezdu.
- Premažite jajetom i ukrasite sjemenkama po želji.
- Ja sam koristila chia i sezam sjemenke i krupnu morsku sol.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.
Dobar tek!