Kolumne 4788 prikaza 02. prosinca 2017.

Božićni kruh - najukusniji ukras blagdanskog stola

Ena Kokanović
gastro postao gastro.24sata.hr
Današnji Foodmass recept je kruh koji može poslužiti kao najljepši i najukusniji ukras za vaš Božićni stol.

Možete otići čak i korak dalje pa s prehrambenom bojom bojati dizano tijesto u zeleno. Miris svježe pečenog kruha uvijek podsjeća na dom i daje posebnu topline svakoj kuhinji. Uprljajte ruke i oduševite vaše ukućane ovim jednostavnim kruhom.

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 



Za dizano tijesto trebat će vam:

  • 400 grama glatkog brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli

Priprema:

  1. Suhom kvascu dodajte dvije žlice toplog mlijeka i žlicu šećera.
  2. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 10 minuta.
  3. U posebnu posudu stavite brašno i sol, dodajte kvasac i ostatak mlijeka i umijesite tijesto.
  4. Ostavite tijesto da se diže na toplom minimalno sat vremena.
  5. Tijesto razvaljajte i režite na 17 kuglica i jednu zvijezdu.
  6. Kuglice slažite na podlogu za pečenje u obliku bora a na vrh stavite zvijezdu.
  7. Premažite jajetom i ukrasite sjemenkama po želji.
  8. Ja sam koristila chia i sezam sjemenke i krupnu morsku sol.
  9. Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.