Danas imam jednu takvu roladu za vas koja je više-manje rađena “od oka” i od onog što imate u vašoj kuhinji. Izuzetno je ukusna zbog kombinacije suhog voća i čokolade s intenzivnim orasima. Baš ovakve je radila moja baka, a sada možete i vi!
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 1 list oblatne
- 25 dkg krupno sjeckanog keksa
- 10 dkg čokolade
- 1 margarin
- 25 dkg sjeckanih suhih smokava
- 25 dkg mljevenih oraha
- 25 dkg sjeckanih oraha
- 1 jaje
- 2 dcl vode
- 20 dkg šećera
Postupak pripreme:
- Šećer otopite u vodi dok ne dobijete sirup.
- U sirup dodajte margarin i čokoladu i pustite da se do kraja otopi.
- Kada je otopljeno, dodajte sve ostale sastojke i još kratko kuhajte.
- Stavite list oblatne na papir za pečenje kako biste lakše srolali roladu.
- Vrelu smjesu istresite na oblatnu i zarolajte.
- Ostavite da se ohladi preko noći.
- Režite na šnite.
U slast!