gastro postao
Brzi i hrskavi zalogaji od oblatna idealna su ideja za trenutke kada vam se jede nešto slatko, a nemate dovoljno vremena za miksanje i pečenje.
Karamel s orasima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse.
Umjesto oraha možete koristiti i druge orašaste plodove, a odlična ideja u blagdansko vrijeme bit će kombinacija lješnjaka i badema.
Potrebno vam je
- 200 g oblatna
- 200 g maslaca
- 5 žumanjaka
- 180 g šećera
- 150 g oraha
Priprema:
- Pjenasto umiješajte šećer u prahu, žumanjke i maslac.
- Na laganu vatru stavite šećer pa ga karamelizirajte. Dodajte mu umućenu smjesu od maslaca i žumanjaka.
- Kuhajte dok se ne istopi sav stvrdnuti karamelizirani šećer.
- U toplu smjesu dodajte i sjeckane orahe. Izmiješajte i nadjenite oblatnu.
- Prekrijte je drugom pa opet stavite nadjev od karamele i pokrijte oblatnom.
- Na nepremazanu gornju oblatnu stavite foliju i opteretite je limom. Pustite da tako stoji barem sat vremena, pa režite na željene oblike.
Dobar tek!