Recepti 2918 prikaza 11. ožujka 2019.

Domaći slatkiš: Napolitanke s karamelom i orasima

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzi i hrskavi zalogaji od oblatna idealna su ideja za trenutke kada vam se jede nešto slatko, a nemate dovoljno vremena za miksanje i pečenje.

Karamel s orasima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse. 

 

Možda vas zanima... Štolerice - karamel napolitanke u domaćem ruhu Kolumne

 

Umjesto oraha možete koristiti i druge orašaste plodove, a odlična ideja u blagdansko vrijeme bit će kombinacija lješnjaka i badema.

 

Možda vas zanima... Čokoladni keksi s orasima za najslađa popodneva Kolumne

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je

  • 200 g oblatna
  • 200 g maslaca
  • 5 žumanjaka
  • 180 g šećera
  • 150 g oraha

Priprema:

  1. Pjenasto umiješajte šećer u prahu, žumanjke i maslac. 
  2. Na laganu vatru stavite šećer pa ga karamelizirajte. Dodajte mu umućenu smjesu od maslaca i žumanjaka. 
  3. Kuhajte dok se ne istopi sav stvrdnuti karamelizirani šećer.
  4. U toplu smjesu dodajte i sjeckane orahe. Izmiješajte i nadjenite oblatnu. 
  5. Prekrijte je drugom pa opet stavite nadjev od karamele i pokrijte oblatnom. 
  6. Na nepremazanu gornju oblatnu stavite foliju i opteretite je limom. Pustite da tako stoji barem sat vremena, pa režite na željene oblike.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.