Domaći zeleni njoki

Thinkstock
Marijo Čepek donosi recept za domaće zelene njoke
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 520

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 g glatko brašno
  • 200 g oštro brašno
  • 50 g komorač, list
  • 50 g rukola
  • 50 g grana padano
  • 10 g sol
  • 40 g maslac, neslani

Priprema

  1. Krumpir skuhati u ljusci te ga toploga naribati na najsitniji nastavak ribeža.
  2. Ohladiti i zamjesiti tijesto s jajima, blanširanim zelenilom (koromač i rikola, koje smo prethodno blanširali i izblendali sa maslacem u finu smjesu) i brašnom.
  3. Zamijesimo fino glatko tijesto, oblikujemo njoke i kuhamo ih u kipućoj slanoj vodi, uz dodatak par kapi maslinovog ulja.
Posjeti Gastro.hr