gastro postao
Marijo Čepek donosi recept za domaće zelene njoke
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 520
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 1 kom jaje kokošje
- 100 g glatko brašno
- 200 g oštro brašno
- 50 g komorač, list
- 50 g rukola
- 50 g grana padano
- 10 g sol
- 40 g maslac, neslani
Priprema
- Krumpir skuhati u ljusci te ga toploga naribati na najsitniji nastavak ribeža.
- Ohladiti i zamjesiti tijesto s jajima, blanširanim zelenilom (koromač i rikola, koje smo prethodno blanširali i izblendali sa maslacem u finu smjesu) i brašnom.
- Zamijesimo fino glatko tijesto, oblikujemo njoke i kuhamo ih u kipućoj slanoj vodi, uz dodatak par kapi maslinovog ulja.