Doručak iz snova: džem od breskve i đumbira

Getty Images
Ako na stolu imaš punu zdjelu zrelih bresaka, i bojiš se kako ćeš ih uskoro morati baciti, skuhaj odličan džem. Dodaj malo naribanog đumbira i uživaj u svakom novom zalogaju.
Vidi originalni članak

Osim što su džemovi odličan način za iskorištavanje viška voća, ujedno su i odličan doručak. Utažit će želju za slatkim i oraspoložiti te i tijekom zimskih mjeseci kada naletiš na staklenku u smočnici. 

 

samo 5 minuta Brzi džem od malina po receptu Gordona Ramsayja

 

 

Sastojci:

  • 900 g bresaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 300 g šećera
  • 1 žličica limunove korice
  • 2 žličice naribanog svježeg đumbira

Priprema:

  1. Veliku posudu napuni vodom i pusti da zavrije. Drugu posudu napuni ledom.
  2.  Na dnu svake breskve zareži plitki „x“ pa ih spusti u zagrijanu vodu na 45 sekundi. Nakon toga ih prebaci u posudu s ledom. Nakon otprilike minutu, dvije moći ćeš bez problema oguliti svaku voćku.
  3. Nareži breskve i stavi ih u posudu s debelim dnom. Prelij ih limunovim sokom pa ih kuhaj na srednje jakoj vatri i povremeno promiješaj. 
  4. Nakon otprilike 15 minuta, kad omekšaju i puste sok, dodaj šećer, limunovu koricu i đumbir. Dobro promiješaj.
  5. Pojačaj vatru i pričekaj da smjesa zavrije pa kuhaj tako otprilike pet minuta, povremeno miješajući.
  6. Smanji vatru i kuhaj još pola sata, sat. Kad se smjesa zgusne, makni je s vatre.
  7. Prelij u sterilizirane staklenke i pričekaj da se u potpunosti ohladi prije serviranja. 

 

 

Za prste polizati! Macarons punjeni cheesecake kremom i džemom od jagoda

 

Uživaj!

Posjeti Gastro.hr