Recepti 2603 prikaza 24. srpnja 2019.

Doručak iz snova: džem od breskve i đumbira

Getty Images
Ako na stolu imate punu zdjelu zrelih bresaka, i bojite se kako ćete ih uskoro morati baciti, skuhajte odličan džem. Dodajte malo naribanog đumbira i uživajte u svakom novom zalogaju.

Osim što su džemovi odličan način za iskorištavanje viška voća, ujedno su i odličan doručak. Utažit će želju za slatkim te vas oraspoložiti i tijekom zimskih mjeseci kada naletite na staklenku u smočnici. 

 

Možda vas zanima... Iskoristite sezonsko voće za pripremu odličnih džemova Recepti

 

Sastojci:

  • 900 g bresaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 300 g šećera
  • 1 žličica limunove korice
  • 2 žličice naribanog svježeg đumbira

 | Author: Getty Images Getty Images

Priprema:

  1. Veliku posudu napunite vodom i pustite da zavrije. Drugu posudu napunite ledom.
  2.  Na dnu svake breskve zarežite plitki „x“ pa ih spustite u zagrijanu vodu na 45 sekundi.  Nakon toga ih prebacite u posudu s ledom. Nakon otprilike minutu, dvije moći ćete brz problema oguliti svaku voćku.
  3. Narežite breskve i stavite ih u posudu s debelim dnom. Prelijte ih limunovim sokom pa ih kuhajte na srednje jakoj vatri i povremeno promiješajte. 
  4. Nakon otprilike 15 minuta, kad omekšaju i puste sok, dodajte šećer, limunovu koricu i đumbir. Dobro promiješajte.
  5. Pojačajte vatru i pričekajte da smjesa zavrije pa kuhajte tako otprilike pet minuta, povremeno miješajući.
  6. Smanjite vatru i kuhajte još pola sata, sat. Kad se smjesa zgusne, maknite je s vatre.
  7. Prelijte u sterilizirane staklenke i pričekajte da se u potpunosti ohladi prije serviranja. 

 

Možda vas zanima... Sezona je rabarbare i pravo vrijeme da pripremite džem Recepti

 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.