Recepti 18. svibnja 2020.

Macarons punjeni cheesecake kremom i džemom od jagoda

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Roza hrana nije rezervirana samo za Valentinovo, a džemom se ne moraju puniti samo palačinke!

Ovi rozi macaronsi punjeni cheesecake kremom savršeni su popodnevni desert ili poklon kada ideš u goste ili kod prijatelja. Njihova boja savršeno oponaša proljetne cvjetove, a meko punjenje sa svima omiljenom jagodom, odnosno džemom od nje sigurni smo svidjet će se i najvećim zagovarateljima čokoladnih okusa.

 

Možda vas zanima... Macaron - živopisna francuska slastica od bjelanjaka i badema Špajza

 

Osim punjenja navedenoga u receptu, ti se možeš odlučiti i na neke druge, odnosno klasične verzije, a ako voliš eksperimentirati postoji i recept za slane macaronse! 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sastojci za 16 macaronsa:

  • 3 bjelanjka, sobne temperature
  • 50 g šećera 
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g bademovog brašna 
  • 3 kapi crvene boje za hranu

Punjenje:

  • 225 g krem sira
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • džem od jagoda

Priprema:

  1. U srednje velikoj zdjeli umuti bjelanjke dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Nastavi ih tući i polako dodaj šećer dok se ne stvore kruti vrhovi.
  2. Prosij šećer u prahu i bademovo brašno preko bjelanjaka. Promiješaj sastojke sve pažljivo, koristeći lopaticu za miješanje. Dodaj malo crvene boje za hranu. Miješaj smjesu u obliku brojke 8 sve dok ne dobiješ željenu konzistenciju smjese. Ona se naime treba s tvoje lopatice slijevati poput vruće lave. (Na ovom koraku, po želji smjesu možeš i razdvojiti na dva ili više dijelova i u svaku zatim dodati različitu količinu crvene boje za hranu kako bo obila više različitih nijansi.)
  3. Lim za pečenje obloži masnim papirom. Na njega, uz pomoć slastičarske vrećice, napravi malene krugove od smjese. 
  4. Zatim ostavi kolačiće da odmaraju, oko sat vremena, dok više ne budu mokri na površini te ih zatim stavi u pećnicu na 140 stupnjeva. Peci ih 10 do 15 minuta, odnosno sve dok se ne dignu i ne postanu suhi na dodir. Zatim ih izvadi i ostavi da se ohlade 10 minuta.
  5. U međuvremenu napravi nadjev. U Srednje velikoj posudi pomiješaj krem sir, šećer u prahu i mlijeko. Miješaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Zatim ju prebaci u slastičarsku vrećicu i ostavi sa strane.
  6. Slaganje macaronsa: Kako bi napunila macaronse, oko ruba donjeg dijela kolačića napravi krug od smjese krem sira. Zatim u rupicu koja se sada nalazi u sredini krem sira stavi džem od jagode. Zatim preklopi s gornjim slojem kolačića.
  7. Spremne macaronse čuvaj u hladnjaku do posluživanja.

U slast!

 

Možda vas zanima... Od preostalih bjelanjaka napravi neodoljive macarone Kolumne Možda vas zanima... Savršenstvo: Bijeli macarons s narančom Kolumne Možda vas zanima... Preslatki neodoljivi macaronsi s limunom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.