gastro postao
Roza hrana nije rezervirana samo za Valentinovo, a džemom se ne moraju puniti samo palačinke!
Ovi rozi macaronsi punjeni cheesecake kremom savršeni su popodnevni desert ili poklon kada ideš u goste ili kod prijatelja. Njihova boja savršeno oponaša proljetne cvjetove, a meko punjenje sa svima omiljenom jagodom, odnosno džemom od nje sigurni smo svidjet će se i najvećim zagovarateljima čokoladnih okusa.
Osim punjenja navedenoga u receptu, ti se možeš odlučiti i na neke druge, odnosno klasične verzije, a ako voliš eksperimentirati postoji i recept za slane macaronse!
Sastojci za 16 macaronsa:
- 3 bjelanjka, sobne temperature
- 50 g šećera
- 200 g šećera u prahu
- 100 g bademovog brašna
- 3 kapi crvene boje za hranu
Punjenje:
- 225 g krem sira
- 120 g šećera u prahu
- 2 žlice mlijeka
- džem od jagoda
Priprema:
- U srednje velikoj zdjeli umuti bjelanjke dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Nastavi ih tući i polako dodaj šećer dok se ne stvore kruti vrhovi.
- Prosij šećer u prahu i bademovo brašno preko bjelanjaka. Promiješaj sastojke sve pažljivo, koristeći lopaticu za miješanje. Dodaj malo crvene boje za hranu. Miješaj smjesu u obliku brojke 8 sve dok ne dobiješ željenu konzistenciju smjese. Ona se naime treba s tvoje lopatice slijevati poput vruće lave. (Na ovom koraku, po želji smjesu možeš i razdvojiti na dva ili više dijelova i u svaku zatim dodati različitu količinu crvene boje za hranu kako bo obila više različitih nijansi.)
- Lim za pečenje obloži masnim papirom. Na njega, uz pomoć slastičarske vrećice, napravi malene krugove od smjese.
- Zatim ostavi kolačiće da odmaraju, oko sat vremena, dok više ne budu mokri na površini te ih zatim stavi u pećnicu na 140 stupnjeva. Peci ih 10 do 15 minuta, odnosno sve dok se ne dignu i ne postanu suhi na dodir. Zatim ih izvadi i ostavi da se ohlade 10 minuta.
- U međuvremenu napravi nadjev. U Srednje velikoj posudi pomiješaj krem sir, šećer u prahu i mlijeko. Miješaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Zatim ju prebaci u slastičarsku vrećicu i ostavi sa strane.
- Slaganje macaronsa: Kako bi napunila macaronse, oko ruba donjeg dijela kolačića napravi krug od smjese krem sira. Zatim u rupicu koja se sada nalazi u sredini krem sira stavi džem od jagode. Zatim preklopi s gornjim slojem kolačića.
- Spremne macaronse čuvaj u hladnjaku do posluživanja.
U slast!