Macarons su francuski kolačići koji su osvojili simpatije čitave planete, što svojim atraktivnim izgledom, što vanserijskim okusom. Kreirale su ih sestre karmelićanke u 18. stoljeću, krijući se u Italiji za u vrijeme Francuske revolucije.
To je kolačić od badema, šećera i bjelanjaka. Osim fenomenalnog ukusa ovi sitni kolačići izgledaju preslatko. Malo tko bi im odolio. Postoji bezbroj okusa macaronsa, vi samo trebate osloboditi maštu i igrati se bojama i okusima i svaki put napravite neku novu kombinaciju. Mi vam donosimo recept za macaronse s limunom.
Potrebno vam je:
- 3 bjelanjka
- 200 g šećera u prahu
- 50 g šećera
- 100 g mljevenih badema
- Prehrambena žuta boja
Krema
- 60 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 10 g kukuruznog brašno ili krupica
- limunova korica
- limunov sok
Priprema:
- Dobro izmiješajte usitnjene bademe i šećer u prahu. Istucite bjelanjke i šećer. Dodajte im žutu boju i bademe. Vrećicom za ukrašavanje istisnite krugove smjese na papir za pečenje u posudi. Ostavite sat vremena.
- Pecite do 12 minuta na 160°c.
- Za kremu izmiksajte sve sastojke osim maslaca. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne pa dodajte maslac. Ostavite da se ohladi te napravite sendviče od macarona.