Recepti 17. travnja 2017.

Top 10 recepata za savršene macaronse

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
S ovim malim trikovima, francuski kolačići macarons će vam uvijek ispasti savršeno.

Kako bi francuski delikatni kolačići bili savršeni, bjelanjke je najbolje na nekoliko sati ili preko noći ostaviti na sobnoj temperaturi. Tako će se dobro ugrijati, a snijeg će biti dovoljno čvrst. Tijekom miksanja pazite da nema ni traga žumanjku.

macarons | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Macarons zahtjevaju mnogo ljubavi, pažnje i strpljenja, a kako bi njihova priprema prošla sa što manje nervoze, kremu pripremite dan ranije. Što se tiče badema, najprije ih ostavite minutu u vrućoj vodi, ogulite ih i dobro osušite.

macaroni Možda vas zanima... Recept mjeseca: Čokoladni macarons None

Najbolje ih je najprije samljeti, a zatim ubaciti u blender sa šećerom. Zatim ih prosijte jer veliki komadi mogu pokvariti izgled kolačića. Prebacite ih u posudu s bjelanjcima i pažljivo mješajte sve dok smjesa ne počne kliziti s lopatice.

Macarons Možda vas zanima... Matcha Macarons - slastan kolačić za idealan početak godine Kolumne

Ako ih želite obojiti, dodajte jestivu boju, ali najbolje u gelu ili prahu jer tekuća može pokvariti teksturu biskvita.

Macarons Možda vas zanima... Dan je stvoren za šarene francuske macarone Recepti

Macarons | Author: Instagram foto: Instagram

macarons Možda vas zanima... Napravite najbrže i najukusnije macaronse od kave None

Smjesu zatim stavite u vrećicu za ukrašavanje, pa istiskujte krugove na lim, ali pazite da budu prilično udaljeni jedan od drugog. Prije nego što ih ubacite u zagrijanu pećnicu, ostavite ih na zraku jos 15-20 minuta da se formira tanka korica.

macarons od lješnjaka Možda vas zanima... Najslađi francuski desert: Macarons od nutelle None

Na polovici pečenja okrenite lim s druge strane kako bi se svi ravnomjerno ispekli. 

Možda vas zanima... Predivni macchiato macaronsi Recepti

Kada ste naučili trikove, isprobajte jedan od naših recepata

Macarons od nutelle

Matcha macarons

Macarons od kave

Macaronsi s mentom i tamnom čokoladom

I naravno - pogledajte naš mali test onih zagrebačkih! Uživajte!

Možda vas zanima... Mali test zagrebačkih macaronsa Recenzije
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.