Kako bi francuski delikatni kolačići bili savršeni, bjelanjke je najbolje na nekoliko sati ili preko noći ostaviti na sobnoj temperaturi. Tako će se dobro ugrijati, a snijeg će biti dovoljno čvrst. Tijekom miksanja pazite da nema ni traga žumanjku.
Macarons zahtjevaju mnogo ljubavi, pažnje i strpljenja, a kako bi njihova priprema prošla sa što manje nervoze, kremu pripremite dan ranije. Što se tiče badema, najprije ih ostavite minutu u vrućoj vodi, ogulite ih i dobro osušite.
Najbolje ih je najprije samljeti, a zatim ubaciti u blender sa šećerom. Zatim ih prosijte jer veliki komadi mogu pokvariti izgled kolačića. Prebacite ih u posudu s bjelanjcima i pažljivo mješajte sve dok smjesa ne počne kliziti s lopatice.
Ako ih želite obojiti, dodajte jestivu boju, ali najbolje u gelu ili prahu jer tekuća može pokvariti teksturu biskvita.
Smjesu zatim stavite u vrećicu za ukrašavanje, pa istiskujte krugove na lim, ali pazite da budu prilično udaljeni jedan od drugog. Prije nego što ih ubacite u zagrijanu pećnicu, ostavite ih na zraku jos 15-20 minuta da se formira tanka korica.
Na polovici pečenja okrenite lim s druge strane kako bi se svi ravnomjerno ispekli.
Kada ste naučili trikove, isprobajte jedan od naših recepata
Macaronsi s mentom i tamnom čokoladom
I naravno - pogledajte naš mali test onih zagrebačkih! Uživajte!