Recepti 26. svibnja 2016.

Dan je stvoren za šarene francuske macarone

Macarons
foto: Sandra Rončević
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolačići podrijetlom iz Francuske osvajaju izgledom i okusom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 77

Potrebno vam je

  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 200 g šećer, u prahu
  • 50 g šećer, kristal
  • 100 g badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. lzmiksajte bjelanjke dok se ne zapjene pa dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Prokuhanim bademima skinite kožicu te ih jako usitnite. Izmiješajte ih dobro sa šećerom u prahu dok ne dobijete prah. Dodajte ga u bjelanjke i izmiješajte.
  3. Pravite li macarone različitih boja, odvojite smjesu i u svaku ukapajte željenu boju te promiješajte. Smjese stavite u vrećice za ukrašavanje, a papirom za pečenje obložite posudu.
  4. Istisnite jednake krugove, ostavite ih sat vremena te pecite do deset min na 160°C. Svaki kolač napunite kremom prema izboru.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.