gastro postao
Recept za klasični tart koji možete raditi u svim prigodama u bilo koje doba godine
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 337
Potrebno vam je
- 8 kom jaje kokošje
- 300 g šećer, kristal
- 250 ml limunov sok
- 3 kom limunova korica
- 250 ml vrhnje za šlag
Priprema
- Napravite prhko tijesto za tart i pustite da se hladi najmanje 30 minuta. Tijesto stavite u kalup za pečenje tarta promjera 28 cm, s pomičnim dnom i pecite bez nadjeva, držeći se uputa iz recepta za tijesto tarta.
- Zagrijte pećnicu na 150 celzijevih stupnjeva i stavite peći tijesto za tart.
- U velikoj posudi pomiješajte jaja i šećer pa miksajte nekoliko sekundi, no pripazite da smjesa ne postane pjenasta.
- Procijedite limunov sok kroz cjediljku. Limunov ok, koricu limuna i slatko vrhnje dodajte smjesi s jajima pa tucite dok smjesa ne postane ujednačena.
- Smjesu izlijte na ispečeno tijesto.
- Pecite još 35 - 40 minuta dok nadjev ne postane čvrst, ali pomalo drhtav u sredini.
- Prije posluživanja pustite tart da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Recept za klasični tart koji možete raditi u svim prigodama u bilo koje doba godine
Izvor "Pite i tartovi"