Doručak na brzinu: Kus kus s bobičastim voćem

Stockfood
Ovo zdravo jelo možete poslužiti za doručak ili neki kasniji obrok
Vidi originalni članak

Ne treba trošiti riječi na to koliko je doručak važan obrok, zato nije loše da ga ponekada učinimo malo drugačijim od onoga na što smo obično navikli.

Dan možete započeti neobičnim kombinacijama žitarica i voća. Tu će umjesto klasičnih mueslija i corn–flakesa zadaću odlično odraditi kus-kus, a slično možete eksperimentirati i s kvinojom.

 

slastica Zobeni kolačići s medom i suhim voćem

 

proljetni ručak Stvarno lagan obrok: Kus kus s račićima i graškom

 

Kus-kus s bobičastim voćem idealan je recept za dane kada želite nešto "na brzinu”, a opet zdravo i ukusno

Potrebno vam je:

  • 185 g kuskusa
  • 250 ml soka od jabuke
  • 250 ml soka od brusnice
  • 1  štapić cimeta
  • 250 g malina
  • 250 g borovnica
  • 2 žlice narančine kore
  • 185 g jogurta
  • menta

Priprema:

  1. Stavite instant kuskus u posudu.
  2. Dolijte sok od jabuke i brusnice u lonac i dodajte štapić cimeta. Poklopite i ostavite da zakipi, a zatim uklonite s plamenika i zalijte po kuskus-u. Pokrijte kuskus plastičnim omotom i ostavite tako 5 minuta, odnosno sve dok ne upije svu tekućinu. Nakon toga uklonite štapić cimeta iz posude.
  3. Nježno potapajte ocijeđeno bobičasto voće kako biste uklonili iscijeđenu tekućinu. Razdvojite zrna kuskus-a vilicom, a zatim polako dodajte narančinu koricu i većinu bobičastog voća.
  4. Razdijelite mješavinu kuskus-a u četiri posudice te ih pospite ostatkom bobičastog voća.
Posjeti Gastro.hr