Recepti 55 prikaza 20. ožujka 2017.

Stvarno lagan obrok: Kus kus s račićima i graškom

Thinkstock
Oduševite svoje nepce i dolazak proljeća proslavite ovom sjajnom kombinacijom!

Umjesto tradicionalnog rižota, pripremite s kus kusom grašak i račiće i dobit ćete jedan divan, lagan, proljetni obrok!

Koristite izraelski kus kus, koji je malo većeg zrna, no bit će dobar i običan. Uz ovo jelo, poslužite sezonsku salatu i uživajte u sjajnim okusima obogaćenim sokom od limuna.

Sastojci:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 ljutike, sitno nasjeckane
  • 1 žlica svježeg kopra, nasjeckanog
  • 1 1/2 žličica senfa
  • 1/2 žličice soli
  • papar
  • šalica izraelskog kus kusa
  • 2 šalice vode
  • 350 g očišćenih račića
  • 1 šalica zamrznutog graška

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Pomiješati 2 žlice ulja, sok od limuna, ljutiku, kopar, senf, papar, 1/4 žličice soli
  3. Zagrijati žlicu ulja pa kratko popržiti kus kus, dodati vodu i 1/4 žličice soli te pustiti da zakuha; smanjiti vatru na srednju temperaturu pa ostaviti da se kuha oko 10 minuta
  4.  Račiće posoliti i popapriti, pomiješati s preostalom žlicom ulja i graškom te staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i peći 6 - 8 minuta u zagrijanoj pećnici
  5. Ocijediti kus kus te preliti preljevom od soka, ljutike i kopra - dobro promiješati te nježno umiješati grašak i račiće
  6. Poslužiti toplo!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.