gastro postao
Oduševite svoje nepce i dolazak proljeća proslavite ovom sjajnom kombinacijom!
Umjesto tradicionalnog rižota, pripremite s kus kusom grašak i račiće i dobit ćete jedan divan, lagan, proljetni obrok!
Koristite izraelski kus kus, koji je malo većeg zrna, no bit će dobar i običan. Uz ovo jelo, poslužite sezonsku salatu i uživajte u sjajnim okusima obogaćenim sokom od limuna.
Sastojci:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 2 ljutike, sitno nasjeckane
- 1 žlica svježeg kopra, nasjeckanog
- 1 1/2 žličica senfa
- 1/2 žličice soli
- papar
- šalica izraelskog kus kusa
- 2 šalice vode
- 350 g očišćenih račića
- 1 šalica zamrznutog graška
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Pomiješati 2 žlice ulja, sok od limuna, ljutiku, kopar, senf, papar, 1/4 žličice soli
- Zagrijati žlicu ulja pa kratko popržiti kus kus, dodati vodu i 1/4 žličice soli te pustiti da zakuha; smanjiti vatru na srednju temperaturu pa ostaviti da se kuha oko 10 minuta
- Račiće posoliti i popapriti, pomiješati s preostalom žlicom ulja i graškom te staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i peći 6 - 8 minuta u zagrijanoj pećnici
- Ocijediti kus kus te preliti preljevom od soka, ljutike i kopra - dobro promiješati te nježno umiješati grašak i račiće
- Poslužiti toplo!
Dobar tek!