gastro postao
Bogata i raskošna salata koja će vas zasititi bez grižnje savjesti!
Izraelski kus kus malo je drugačiji od uobičajenog zato što je krupniji. Sjajan je dodatak varivima i salatama.
Umjesto lososa možete koristiti tunjevinu ili piletinu. Također, izbor povrća je dosta otvoren pa možete koristiti cherry rajčice, slatki kukuruz, papriku (crvenu, zelenu, žutu), grah ili što god vam padne na pamet.
Odlična stvar kod ove salate je i što je gotova u manje od 20 minuta - potrebno je samo skuhati kus kus, ostale sastojke dodajte svježe, tako da je ovo idealno jelo za brzi ručak nakon napornog dana.
Sastojci:
- 200 g izraelskog kus kusa
- 200 g dimljenog lososa, narezanog na komadiće
- 100 g cherry rajčice, narezane na polovice
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1 luk, narezan na tanke kriškice
- 5 - 6 maslina, prepolovljenih
- sol i papar
- naribana korica od pola limuna
- 2 žlice senfa
- 1 1/2 žličica meda
- sok od jednoj limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Skuhati kus kus prema uputama na pakiranju te ga ocijediti i ohladiti pod mlazom vode
- Povrće narezati i pomiješati u posudi za posluživanje s kuhanim kus kusom
- Od senfa, meda, limunova soka, maslinovog ulja i malo soli i papra pripremiti preljev za salatu
- Dodati narezani dimljeni losos i preliti pripremljenim preljevom
- Poslužite kao prilog ili glavno jelo
Dobar tek!