gastro postao
Lagano, jednostavno i super ukusno jelo gotovo u manje od pola sata!
Sjajne male kozice u jednoj novoj priči - "Kako napraviti najbrži ručak?".
S obzirom na to da kozicama ne treba dugo vremena za pripremu, odličan su izbor za brzi ručak kada nemate vremena. A u kombinaciji sa špagetima, dobit ćete najbolji ručak ikad!
Poslužite ih još tople, uz neku finu sezonsku salatu i uživajte u ostatku dana!
Sastojci:
- 400 g špageta
- 6 žlica maslinovog ulja
- 3 zdrobljena češnja češnjaka
- 2 ljute čili papričice, očišćene od sjemenki
- 150 g rajčice, oguljene i nasjeckane
- Korica od pola limuna + 2 žlice soka
- 300 - 400 g kozica, očišćenih
- 150 g listova radiča (maslačak)
Priprema:
- Zakuhati vodu te skuhati špagete prema uputama
- Prije nego li su špageti gotovi, u većoj posudi za kuhanje zagrijati ulje pa dodati češnjak i kratko ga popržiti; odmah dodati čili papričice i pržiti ih oko minutu, neprestano miješajući (na najmanjoj temperaturi da češnjak ne zagori jer će biti gorak)
- Dodati rajčicu i kuhati još par minuta
- Dodati koricu od limuna, sok od limuna i kozice te kratko kuhati dok kozice ne budu kuhane - oko 2 - 3 minute
- U većoj zdjeli za posluživanje, pomiješati špagete i umak s kozicama
- Poslužiti toplo sa salatom od radiča
Dobar tek!