Recepti 13. veljače 2017.

Brzi ručak: Špageti s kozicama i čilijem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano, jednostavno i super ukusno jelo gotovo u manje od pola sata!

Sjajne male kozice u jednoj novoj priči - "Kako napraviti najbrži ručak?". 

S obzirom na to da kozicama ne treba dugo vremena za pripremu, odličan su izbor za brzi ručak kada nemate vremena. A u kombinaciji sa špagetima, dobit ćete najbolji ručak ikad!

Poslužite ih još tople, uz neku finu sezonsku salatu i uživajte u ostatku dana!

Sastojci:

  • 400 g špageta
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 3 zdrobljena češnja češnjaka
  • 2 ljute čili papričice, očišćene od sjemenki
  • 150 g rajčice, oguljene i nasjeckane
  • Korica od pola limuna + 2 žlice soka
  • 300 - 400 g kozica, očišćenih
  • 150 g listova radiča (maslačak)

Priprema: 

  1. Zakuhati vodu te skuhati špagete prema uputama
  2. Prije nego li su špageti gotovi, u većoj posudi za kuhanje zagrijati ulje pa dodati češnjak i kratko ga popržiti; odmah dodati čili papričice i pržiti ih oko minutu, neprestano miješajući (na najmanjoj temperaturi da češnjak ne zagori jer će biti gorak)
  3. Dodati rajčicu i kuhati još par minuta
  4. Dodati koricu od limuna, sok od limuna i kozice te kratko kuhati dok kozice ne budu kuhane - oko 2 - 3 minute
  5. U većoj zdjeli za posluživanje, pomiješati špagete i umak s kozicama
  6. Poslužiti toplo sa salatom od radiča

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.