gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 575
Potrebno vam je
- 400 g kuskus
- 400 ml voda
- 50 g maslac, slani
- 40 g grožđice
- 40 g marelice, sušene
- 40 g badem, oljušteni suhi
- 1 prstohvat sol
Priprema
- Sušeno voće dobro operite i ocijedite. Marelice usitnite na veličinu grožđica.
- U zdjeli pomiješajte kus-kus, prstohvat soli, maslac narezan na kockice i sušeno voće pa sve prelijte s kipućom vodom. Ostavite da stoji poklopljeno dok kus-kus ne upije vodu.
- Za to vrijeme tostirajte bademe na suhoj tavi te ih grubo usitnite.
- Vilicom "razmrvite“ kus-kus kako bi bio pahuljast i umiješajte mu tostirane bademe.