Recepti 13. siječnja 2016.

Kus-kus s bademima i sušenim voćem

kuskus
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 575

Potrebno vam je

  • 400 g kuskus
  • 400 ml voda
  • 50 g maslac, slani
  • 40 g grožđice
  • 40 g marelice, sušene
  • 40 g badem, oljušteni suhi
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Sušeno voće dobro operite i ocijedite. Marelice usitnite na veličinu grožđica.
  2. U zdjeli pomiješajte kus-kus, prstohvat soli, maslac narezan na kockice i sušeno voće pa sve prelijte s kipućom vodom. Ostavite da stoji poklopljeno dok kus-kus ne upije vodu.
  3. Za to vrijeme tostirajte bademe na suhoj tavi te ih grubo usitnite.
  4. Vilicom "razmrvite“ kus-kus kako bi bio pahuljast i umiješajte mu tostirane bademe.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.