Doručak, ručak ili večera: Složenac s gljivama i jajima

Thinkstock
Gljive su svakako prave zvijezde jeseni. Prema tome, eto jednog zgodnog savjeta kako ih još bolje pripremiti!
Vidi originalni članak

Složence volimo zbog jednostavnosti i brzine pripreme. Mogu se slagati od čega god poželite, a u nastavku donosimo recept za kombinaciju gljiva i jaja. Brzi složenac idealan je za bilo koje doba dana. Dobar tek!

 

brzo i fino Doručak i ručak: Fritata s cherry rajčicama i skutom

 

Stvarno dobro jutro! Fritaja - pobjednik u kategoriji doručka

 

Potrebno vam je:

  • 400g miješanih gljiva
  • 3 jaja
  • 3 češnja češnjaka
  • limun
  • 1/4 žličica mljevene crvene paprike
  • žlica sjeckanog peršinova lista
  • 3-4 žlice ulja
  • prstohvat soli
  • papar
  • 80g ribanog trapista

 

Priprema:

  1. Gljive očistite i narežite na tanke komadiće, a manje komade ostavite cijele. Prelijte limunovim sokom i ostavite 30 minuta. Sir naribajte
  2. Na ulju pirjajte protisnuti češnjak i peršin, dodajte narezane gljive, posolite, popaprite i pirjajte dok gljive ne omekšaju i tekućina koju ispuštaju ne ispari. Pospite ribanim sirom i ostavite na vatri dok se ne rastopi.
  3. Razbijte jaja preko gljiva, posipajte crvenom paprikom i još malo svježeg peršina. Poslužite uz salatu od matovilca i graha.
Posjeti Gastro.hr