gastro postao
Gljive su svakako prave zvijezde jeseni. Prema tome, eto jednog zgodnog savjeta kako ih još bolje pripremiti!
Složence volimo zbog jednostavnosti i brzine pripreme. Mogu se slagati od čega god poželite, a u nastavku donosimo recept za kombinaciju gljiva i jaja. Brzi složenac idealan je za bilo koje doba dana. Dobar tek!
Potrebno vam je:
- 400g miješanih gljiva
- 3 jaja
- 3 češnja češnjaka
- limun
- 1/4 žličica mljevene crvene paprike
- žlica sjeckanog peršinova lista
- 3-4 žlice ulja
- prstohvat soli
- papar
- 80g ribanog trapista
Priprema:
- Gljive očistite i narežite na tanke komadiće, a manje komade ostavite cijele. Prelijte limunovim sokom i ostavite 30 minuta. Sir naribajte
- Na ulju pirjajte protisnuti češnjak i peršin, dodajte narezane gljive, posolite, popaprite i pirjajte dok gljive ne omekšaju i tekućina koju ispuštaju ne ispari. Pospite ribanim sirom i ostavite na vatri dok se ne rastopi.
- Razbijte jaja preko gljiva, posipajte crvenom paprikom i još malo svježeg peršina. Poslužite uz salatu od matovilca i graha.