Recepti 31. srpnja 2019.

Doručak i ručak: Fritata s cherry rajčicama i skutom

Fritata
foto: Dreamstime

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana fritata idealna je za spremanje nakon napornog radnog dana

Gotova za svega pola sata, hranjiva i konkretna, fritata je neizbježno jelo s današnjim ubrzanim ritmom života. 

 

Možda vas zanima... To se zove doručak: Kremasta kajgana sa sirom Recepti

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 6 jaja
  • 100g skute
  • 20 g maslaca
  • 50 g mladog luka
  • 30 g ribanog ementalera
  • sol, papar
  • 100 g cherry rajčica
  • svježi krastavac
  • 2 mrkve
  • peršin
  • maslinovo ulje, limunov sok

Priprema:

  1. Krastavac za salatu narežite na kolutiće, a mrkvu očistite i naribajte. Dodajte sjeckani peršin, promiješajte i stavite salatu u hladnjak. Očistite i sitno nasjeckajte mladi luk.
  2. Propasirajte skutu. Pomiješajte je s lukom, ribanim sirom i jajima. Začinite solju i paprom. Rajčice preprežite na pola i stavite sa strane. Zagrijte u dubljoj tavi maslac dok ne postane boje lješnjaka, pa ulijte smjesu od jaja. Izmiješajte drvenom kuhačom i lagano tresite tavu kako omlet ne bi zagorio. Kad se jaja malo stisnu, omlet okrenite pomoću tanjura.
  3. Posložite rajčice i zapecite omlet do kraja i s druge strane. Poslužuite toplo uz pripremljenu salatu koju začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.
  4. Fritatu možete nakon što se zapekla odozdo prevrnuti na tanjur, dodati još malo ulja u tavu, a zatim pustiti da sklizne u tavu, te pržiti drugu stranu. Umjesto ementaler sira, u omlet možete staviti feta sir, koji će dati slanoću. Fini okus dati će i pršut nasjeckan na sitne komade.

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.