Lagana fritata idealna je za spremanje nakon napornog radnog dana
Gotova za svega pola sata, hranjiva i konkretna, fritata je neizbježno jelo s današnjim ubrzanim ritmom života.
Potrebno vam je:
- 6 jaja
- 100g skute
- 20 g maslaca
- 50 g mladog luka
- 30 g ribanog ementalera
- sol, papar
- 100 g cherry rajčica
- svježi krastavac
- 2 mrkve
- peršin
- maslinovo ulje, limunov sok
Priprema:
- Krastavac za salatu narežite na kolutiće, a mrkvu očistite i naribajte. Dodajte sjeckani peršin, promiješajte i stavite salatu u hladnjak. Očistite i sitno nasjeckajte mladi luk.
- Propasirajte skutu. Pomiješajte je s lukom, ribanim sirom i jajima. Začinite solju i paprom. Rajčice preprežite na pola i stavite sa strane. Zagrijte u dubljoj tavi maslac dok ne postane boje lješnjaka, pa ulijte smjesu od jaja. Izmiješajte drvenom kuhačom i lagano tresite tavu kako omlet ne bi zagorio. Kad se jaja malo stisnu, omlet okrenite pomoću tanjura.
- Posložite rajčice i zapecite omlet do kraja i s druge strane. Poslužuite toplo uz pripremljenu salatu koju začinite maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Fritatu možete nakon što se zapekla odozdo prevrnuti na tanjur, dodati još malo ulja u tavu, a zatim pustiti da sklizne u tavu, te pržiti drugu stranu. Umjesto ementaler sira, u omlet možete staviti feta sir, koji će dati slanoću. Fini okus dati će i pršut nasjeckan na sitne komade.
Dobar tek!