gastro postao
Započni dan finom i mirisnom kajganom sa sirom i svježim začinima...
Dan treba započeti kvalitetnim doručkom ipak je on kralj svih obroka. Kad nemaš više ideju što napraviti za doručak, i sendviči ti već "izlaze na uši", onda je kremasta kajgana sa sirom ono što ti treba.
Kajgana sa sirom je izuzetno ukusna, hranjiva i puna proteina koji će te dugo držati sitim i zato su idealan doručak bez obzira na uzrast.
Potrebno ti je:
- 3 žlice krem sira, sobne temperature
- 2 žlice nasjeckanog svježeg bilja (majčina dušica, luk, vlasac, bosiljak)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica maslaca
- 4 jaja
- 4 šnite tosta
Priprema:
- U zdjeli pomiješaj krem sir, svježe bilje, sol i papar i dobro umuti vilicom. Stavi na stranu.
- Poprži tost.
- Rastopi maslac na tavi na nižoj temperaturi. Dodaj izmiješana jaja i ostavi ih da stoje oko 30 sekundi. Koristeći lopaticu, preklopi jaja i pusti ih da malo ponovno lagano zapeče. Ponavljaj postupak sve dok se jaja ne skuhaju po tvojoj želji. Kad je gotovo, dodaj krem sir, izbroji do 10, a zatim promiješaj.
- Jaja posluži na tostu s malo nasjeckanog vlasca te posoli i popapri.
Želimo ti dobro jutro!