Večeraj hrskavi kruh punjen sirom i češnjakom

Shutterstock ; Kruh punjen sirom i češnjakom
Kruh možeš puniti s čim god poželiš, a spreman je za maksimalno pola sata
Vidi originalni članak

Zalogaj koji se brzo priprema u slučajevima iznenadne gladi, a nestaje brzinom munje. Rastopljeni sir i češnjak daju mu poseban štih pa predlažemo da se odmah baciš na posao.

 

slani blagdani DRUGAČIJI USKRS Muffini s mladim lukom i sirom

 

Sastojci:

  • manja štruca kruha
  • 200 g naribane gaude
  • 150 g feta sira
  • 60 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • paprika
  • žlica sjeckanog peršina


Obavezno isprobaj Sezonska divota: Hrskave šparoge iz pećnice

 

Priprema:

  1. Maslac izmiješaj s protisnutim češnjakom i peršinom, zamotaj ga u foliju i stavi u hladnjak.
  2. Kruh zareži po dužini nekoliko puta, otprilike pet centimetara duboko, a zatim po širini. Ne zarezuj do kraja kako bi ostao u komadu.
  3. Pomiješaj ribani sir i izmrvljenu fetu sa sitno nasjeckanom paprikom. Napuni proreze listićima rashlađenog aromatičnog maslaca i pripremljenim nadjevom od sira.
  4. Stavi na lim ili u dublju posudu, prekrij folijom i peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
  5. Odmotaj foliju i peci još 10-ak minuta.

Uživaj!

Posjeti Gastro.hr