gastro postao
Kruh možeš puniti s čim god poželiš, a spreman je za maksimalno pola sata
Zalogaj koji se brzo priprema u slučajevima iznenadne gladi, a nestaje brzinom munje. Rastopljeni sir i češnjak daju mu poseban štih pa predlažemo da se odmah baciš na posao.
Sastojci:
- manja štruca kruha
- 200 g naribane gaude
- 150 g feta sira
- 60 g maslaca
- 2 češnja češnjaka
- paprika
- žlica sjeckanog peršina
Priprema:
- Maslac izmiješaj s protisnutim češnjakom i peršinom, zamotaj ga u foliju i stavi u hladnjak.
- Kruh zareži po dužini nekoliko puta, otprilike pet centimetara duboko, a zatim po širini. Ne zarezuj do kraja kako bi ostao u komadu.
- Pomiješaj ribani sir i izmrvljenu fetu sa sitno nasjeckanom paprikom. Napuni proreze listićima rashlađenog aromatičnog maslaca i pripremljenim nadjevom od sira.
- Stavi na lim ili u dublju posudu, prekrij folijom i peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
- Odmotaj foliju i peci još 10-ak minuta.
Uživaj!