gastro postao
Iskoristi sezonu šparoga za pripremu neodoljivih, hrskavih grickalica.
Pečene šparoge poslužit će kao prilog, brza večera ili zanimljiva grickalica. Budi pažljiva kako bi ostale u komadu, ali i strpljiva kod umakanja u jaja i mrvice te okretanja tijekom pečenja. Uz malo truda, šparoge će biti bolje od očekivanog.
Posluži ih vruće i hrskave uz hollandaise, umak od senfa i meda ili blagi umak od vrhnja i limuna. Dobar tek!
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 250 g krušnih mrvica
- Brašno
- 2 velika jaja
- 500 g šparoga
- 120 g parmezana
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obloži papirom za pečenje. Papir premaži žlicom maslinovog ulja.
- U jednu posudu stavi brašno, u drugu mrvice i naribani parmezan, sol i papar, a u treću jaja smućkana s preostale dvije žlice maslinovog ulja.
- Šparoge operi pa im odreži tvrde završetke. Najpri ih umočite u brašno, pa u jaja, a na kraju u smjesu mrvica.
- Položi ih na papir za pečenje i poprskaj s još malo maslinovog ulja.
- Peci ih 12-14 minuta, sve dok ne postanu hrskave. Tijekom pečenja ih jednom okreni kako bi se ravnomjerno ispekle.
Posluži odmah!