Šparoge su popularno povrće u mnogim dijelovima svijeta. Ovisno o vrsti, ljudi ih jedu sirove ili kuhane, te u jelima poput juha, gulaša, salata ili samostalno. Zbog hranjivih tvari koje sadrže odlične su za zdravlje srca i kostiju, a folati i željezo osobito mogu biti korisni trudnicama. Nadalje, sa samo 100 grama šparoga dnevno možeš si osigurati gotovo polovinu potrebne količine K vitamina.
Osim zelene, šparoge mogu biti bijele i ljubičaste, a odlične su kako za pripremu doručka, tako i ručka i večere. U nastavku te čekaju tri recepta za dan obilježen šparogama.
Sezonski tart s kozjim sirom, šparogama i pršutom
Prhko tijesto s laganim mirisom i okusom češnjaka napunjeno kozjim sirom i šparogama za vegetarijansku opciju ili s dodatkom pršuta dat će ti energiju potrebnu za dan čoji te čeka!
Tjestenina sa šparogama
Neki se svakoga dana nalaze u potrazi za brzim i jednostavnim receptima, a upravo je ova tjestenina sa šparogama jedan takav! Jednostavne, a slasne namirnice rezultirat će brzim i kremastim ručkom za cijelu obitelj!
Zapečena riža sa šparogama
Osim što ćeš uz pomoć ovog recepta uspjeti prikriti okus i miris šparoga koji nekima jednostavno ne odgovara, on će ti omogućiti i to da ne moraš stajati uz štednjak i neprestano miješati sastojke, već ćeš biti u mogućnosti napraviti večeru, ali se istovremeno i družiti sa svojim prijateljima ili ukućanima.