Recepti 10. ožujka 2020.

Sezonska namirnica: Šparoge za doručak, ručak i večeru

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo niskokalorično povrće odličan je izvor minerala i vitamina, pogotovo A, C i K, a kako bismo ti olakšali njihovu pripremu donosimo ti tri slasna recepta za sve obroke u danu.

Šparoge su popularno povrće u mnogim dijelovima svijeta. Ovisno o vrsti, ljudi ih jedu sirove ili kuhane, te u jelima poput juha, gulaša, salata ili samostalno. Zbog hranjivih tvari koje sadrže odlične su za zdravlje srca i kostiju, a folati i željezo osobito mogu biti korisni trudnicama. Nadalje, sa samo 100 grama šparoga dnevno možeš si osigurati gotovo polovinu potrebne količine K vitamina.

 

Slasna pita od šparoga Možda vas zanima... Krumpir, šparoge, sir i vrhnje u fantastičnoj slanoj piti Recepti Možda vas zanima... Šparoge iz pećnice sa slasnim preljevom od meda Recepti

 

Osim zelene, šparoge mogu biti bijele i ljubičaste, a odlične su kako za pripremu doručka, tako i ručka i večere. U nastavku te čekaju tri recepta za dan obilježen šparogama.

Sezonski tart s kozjim sirom, šparogama i pršutom

Prhko tijesto s laganim mirisom i okusom češnjaka napunjeno kozjim sirom i šparogama za vegetarijansku opciju ili s dodatkom pršuta dat će ti energiju potrebnu za dan čoji te čeka!

 

Možda vas zanima... Sezonski tart sa kozjim sirom, šparogama i pršutom Kolumne

 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Tjestenina sa šparogama

Neki se svakoga dana nalaze u potrazi za brzim i jednostavnim receptima, a upravo je ova tjestenina sa šparogama jedan takav! Jednostavne, a slasne namirnice rezultirat će brzim i kremastim ručkom za cijelu obitelj!

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa šparogama - kremasta, brza i slasna Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Zapečena riža sa šparogama

Osim što ćeš uz pomoć ovog recepta uspjeti prikriti okus i miris šparoga koji nekima jednostavno ne odgovara, on će ti omogućiti i to da ne moraš stajati uz štednjak i neprestano miješati sastojke, već ćeš biti u mogućnosti napraviti večeru, ali se istovremeno i družiti sa svojim prijateljima ili ukućanima.

 

Možda vas zanima... Zapečena riža sa šparogama - ovo morate isprobati! Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.