Recepti 1963 prikaza 03. lipnja 2019.

Krumpir, šparoge, sir i vrhnje u fantastičnoj slanoj piti

Getty Images

Powered by:

Umjesto tijesta, za podlogu iskoristite tanke ploške krumpira, a zatim sve zajedno dodatno začinite finim, aromatičnim preljevom.

Ručak koji spaja najbolje od sezonskih plodova oduševit će vas jednostavnošću i sjajnim aromama. Krumpir najprije narežite na tanke ploške, a zatim po njemu posložite zelene šparoge. Dodajte umak od slatkog vrhnja i jaja, ubacite i koju kockicu topljivog sira pa sve zajedno začinite biljem poput timijana, peršina i origana.

Ubacite u pećnicu, pripremite salatu i poslužite još toplo.

 

Možda vas zanima... Slasno i jednostavno: Slana pita od blitve i feta sira Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 300 g krumpir, zreli
  • 500 g šparoge, divlje
  • 3 kom mladi luk
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • 250 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 3 kom jaje kokošje
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g topljivog sir
  • 1 žlica krušne mrvice
  • Timijan

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Namastite i pospite mrvicama plitki okrugli lim za pečenje promjera četiri cm.
  3. Ogulite i operite krumpire pa ih narežite ili naribajte na tanke ploške.
  4. Odrežite drvenaste krajeve šparoga. Odvojite 12 šparoga, a preostale narežite na komade dugačke 2,5 cm.
  5. Očistite i operite mladi luk pa ga narežite na tanje kolutove.
  6. Složite krumpire u oblik za pečenje poput crijepa pa lagano pritisnite. Poprskajte ih uljem.
  7. Pecite u pećnici oko deset minuta.
  8. Krumpir malo posolite te na njega stavite narezane šparoge i mladi luk.
  9. Potom ih ukrasite cijelim šparogama.
  10. Umutite vrhnje, jaja, sol i papar pa umiješajte sir. Smjesu prelijte po krumpiru, mladom luku i šparogama.
  11. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Na kraju dodajte timijan i pospite po piti.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.